Készítés:
Tészta Tojás 6 db, Liszt 0,15 kg, Cukor 0,12 kg
Krém Tojás 9db, Cukor 0,3 kg, Vaj 0,4 kg, Vaníliás cukor 0,03 kg, Vaníliás pudingpor 0,05 kg, Olvasztott csokoládé 0,1 kg
Piskóta készítése A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kétharmad rész cukorral kemény habbá verjük, a maradék egyharmad rész cukorral kihabosítjuk a sárgáját. A fehérjét a sárgájába óvatosan belekeverjük és hozzáadjuk a lisztet. Olajozott, lisztezett sütőlemezre hat darab vékony kerek lapot kenünk. 180 C°-on ostyaszerűen sütjük. Sütés után alávágunk.
Krém készítés A vajat kihabosítjuk és az olvasztott csokoládét hozzákeverjük. Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás pudingal és a vaníliás cukorral összekeverjük, gőz fölött kb. 80 C°-ra melegítjük folytonos keverés mellett. Ezután kihülésig habbá verjük. Végül a tojáshabot a csokoládés vajhoz könnyedén hozzákeverjük. Az öt lapot összetöltjük a krémmel, a hatodik lapot bevonjuk olvasztott cukorral.
|